Gastouder

Mijn naam is Elizabeth Hoekstra, geboren in 1958 en ik ben getrouwd.
Ik heb inmiddels 4 volwassen zoons die zelfstandig wonen en allen een goede baan hebben. Verder heb ik nog 2 dochters van 12 en 10 jaar die thuis wonen.
Ik heb in 1976 4 jaar in de verpleging gewerkt. Ik heb veel jeugdwerk gedaan, zondagsschool geleid en heb ik op school veel vrijwilligerswerk gedaan.

Verjaardagsfeestje

Inmiddels ben ik al ruim 25 jaar gastouder en doe dat nog steeds met veel plezier. Ik vind het erg leuk om een stukje bij te dragen in de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. Sinds 1 januari 2007 ben ik zelfstandig geworden, en ben ik een kleinschalige kinderopvang in Sneek begonnen.

Ik ben in het bezit van alle benodigde papieren, waaronder het diploma EHBO voor kinderen met jaarlijkse opfriscursus. Verder sta ik ingeschreven in het landelijk register voor gastouders en bij de “Kamer van Koophandel”.

Sinds oktober 2013 hebben we een nieuw vriendje bij ons in de opvang: KIKI de beer. Kiki is een “maatje”  van de gastkinderen geworden. Kiki is een knuffel waar je je als kind mee kunt identificeren. Elke maand krijgen we weer nieuwe thema’s en hiermee gaan we ook aan de slag. Kiki wordt bij elke activiteit betrokken, zo ook met eet en drink momenten, slaapmomenten etc. Het is een VVE programma voor kinderen van 0 t/m 5 jaar ( veelzijdig voorschools educatie) met als belangrijk doel het verminderen of zelfs het voorkomen van een achterstand, en zo de overgang naar een basisschool gemakkelijker te maken.