Algemene informatie kinderopvang It Krûpelhintsje

It krûpelhintsje is de Friese naam voor het Nederlandse woord ”het lieve heersbeestje”.
Het staat voor “tegen zinloos geweld” en het is een nuttig, lief, mooi en onschuldig diertje dat kinderen erg aanspreekt.

Voor mij betekent dit dat een kind mag zijn wie hij/zij is met alle aspecten van het leven. Elk kind is uniek en heeft recht op respect van ieder ander. Respect voor het leven, dier en natuur vind ik erg belangrijk, wat ik de kinderen dan ook graag bij wil brengen.

Heel belangrijk vind ik ook dat een kind wordt opgevangen in een veilige en vertrouwde plek waar ze zich geborgen voelen. Daarbij vind ik rust, reinheid en regelmaat een belangrijk iets en probeer ik dit ook te realiseren.

De kinderopvang bevindt zich in de wijk Tinga 5 minuten lopend van de Brede School. Het woonhuis is aangepast aan de veiligheidseisen van de GGD. Mijn huis is goedgekeurd door de CARA/sanering verpleegkundige en dus geschikt voor kinderen met CARA en/of allergieën. Ik sta ingeschreven als een erkend leerbedrijf, wat inhoudt dat ik zo nu en dan stagiaires begeleid. Er is veel speelgoed en knutselmateriaal aanwezig voor alle leeftijden en spelmateriaal wat past bij het kind. Ook maak ik veel tijd vrij voor liedjes zingen, dansen en voorlezen. Gezellig samen bezig zijn en sociale contacten vind ik erg belangrijk voor kinderen.

Er is een aparte slaapkamer voor de kleintjes waar ze heerlijk kunnen rusten en/of slapen.

Buiten spelen vind ik erg belangrijk voor kinderen en achter huis is dan ook veel buitenspeelgoed, en voor de iets grotere kinderen is er, direct grenzend aan het huis, een grasveld waar ze heerlijk kunnen spelen en ravotten.